blogs
28 januari, 2021

5 tips voor een slaapkamer make-over

5 tips voor een slaapkamer make-over


Nu de dagen korter worden is de kans groot dat je ook eerder onder de wol kruipt. Tijd om van je slaapkamer een fijne plek te maken. Ga je voor een complete make-over? Of kies je voor een slimme ingreep waardoor je slaapkamer gelijk een nieuwe look krijgt? Aan jou de keuze!

 

 

1. Een nieuwe vloer

Met een nieuwe vloer geef je de slaapkamer een frisse nieuwe basis. Ga je voor hotel chic met een pvc-vloer in visgraat of voor een frisse witte houtlook met laminaat of vinyl? Je vloer vormt de basis voor je slaapkamer, door ‘m te veranderen is de basis van je nieuwe slaapkamer gelijk gelegd!

2. Stijlvol behang

Door een van de wanden in je slaapkamer te voorzien van behang creëer je in een handomdraai een nieuwe sfeer in je slaapkamer. Kies voor een mooi patroon, een grote print of juist een fotobehang en bepaal hiermee de sfeer van je nieuwe slaapkamer. Stem de gordijnen, het vloerkleed, de accessoires en je beddengoed af op de kleuren uit het behang om het geheel rustig te houden. 

 

3. Sfeervolle gordijnen

Kies voor nieuwe raamdecoratie in de vorm van sfeervolle gordijnen. Met een mooie stof met patroon of juist in een effen kleur geef je de slaapkamer eenvoudig een compleet nieuwe look. In de slaapkamer is het fijn om te kiezen voor verduisterende raamdecoratie. Wil je toch mooie overgordijnen die niet te zwaar ogen? Ga dan voor een combinatie van verduisterende zonwering en sfeervolle overgordijnen die het licht wel doorlaten.

 

4. Een zacht vloerkleed

Een vloerkleed is niet alleen mooi, maar ook nog eens heerlijk zacht als je ’s morgens uit bed stapt. Wist je dat je van alle tapijten uit onze collectie ook een vloerkleed op maat kunt laten maken? Zo kun je de perfecte afmeting kiezen voor op jouw slaapkamer. Ga je voor een patroon of kies je voor een hoogpolig kleed?

 

5. Fris beddengoed

Voor een snelle make-over van je slaapkamer kies je voor een fris nieuw dekbedovertrek. Ga voor een effen dekbedovertrek in een warme stof als katoen flanel. Deze stof voelt zacht er warm aan, is ademend en vocht opnemend en daarmee ideaal voor de koude nachten die eraan komen. Maak je slaapkamer af met een stapel mooie sierkussens passend bij het gekozen kleurenpalet, hiermee creëer je een instant chique hotelgevoel!

 

Ben je benieuwd naar onze collecties waarmee je jouw slaapkamer een make-over kunt geven? Kom dan langs in de winkel om je te laten inspireren en adviseren: maak een afspraak.