Wat is het verschil tussen een parketvloer en een vinylvloer?

Kies je voor een parketvloer of een vinylvloer in jouw woning? Er zijn verschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden in het maken van een keuze. We zetten hier de belangrijkste verschillen op een rijtje. We helpen je graag bij het mak...
Lees meer
    terug naar vorige pagina

Materiaalverschil

Materiaalverschil

Materiaalverschil tussen parketvloer en vinylvloer

Voor parketvloeren worden verschillende soorten hout gebruikt, in Nederland is de Frans Eiken erg populair. Vinylvloeren bestaan uit meerdere lagen kunststof waaronder een sterke toplaag en een transparante beschermlaag. Een vinylvloer is meestal 4 meter breed en daarom zonder naden te leggen, vinyl is daarnaast een soepel en verend product.

Prijsverschil

Prijsverschil

Prijsverschil tussen parketvloer en vinylvloer

De gemiddelde prijs van een parketvloer loopt uiteen van €30,- tot €60,- per vierkante meter. De eiken vloer is erg populair bij parketvloeren en is verkrijgbaar vanaf circa €35,- per vierkante meter. De prijzen van de betere vinylvloeren variëren van € 20,- tot € 30,- per vierkante meter. Het leggen van vinyl is over het algemeen wel voordeliger.

Onderhoudverschil

Onderhoudverschil

Onderhoudsverschil tussen parketvloer en vinylvloer

Een parketvloer vergt onderhoud. Vocht of vlekken trekken in hout wanneer ze niet snel verwijderd worden en daarnaast is het nodig om de vloer eens in de zoveel tijd te behandelen. Vinylvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en bestand tegen water door de sterke toplaag en het feit dat er geen naden zijn. Het is niet erg als er een glas drinken valt of een emmer water wordt omgestoten. Even schoonmaken met een doekje of dweil en de vloer ziet er weer als nieuw uit. Door deze eigenschappen is een vinylvloer erg geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer, toilet en keuken.

Montageverschil

Montageverschil

Montageverschil tussen parketvloer en vinylvloer

Het is niet aan te raden om een parketvloer zelf te monteren, dit kun je beter overlaten aan een professional. Een vinylvloer is relatief dun en wordt direct op de ondervloer gelijmd of verwerkt. Daarom is het van groot belang dat de ondervloer volledig glad is, anders is elk korreltje of andere oneffenheid direct zichtbaar. Onze stoffeerders nemen je alle zorgen uit handen en zorgen voor een spiegelgladde vloer.

Geluidsverschil

Geluidsverschil

Geluidsverschil tussen parketvloer en vinylvloer

Een parketvloer is relatief gehoriger dan andere vloeren. Houd er rekening mee dat je met een parketvloer zonder geluidswerende ondervloer gemakkelijk boven de geluidsnorm van 10dB uitkomt. Een vinylvloer wordt direct gelijmd op de ondervloer, waardoor zowel omgevingsgeluid als contactgeluid wordt geminimaliseerd. Handig als je in een appartementcomplex met onderburen woont of als kinderen regelmatig door het huis rennen of spelen.

Niet gevonden wat je zocht?

Algemeen

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog personlijk via de e-mail.

 

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist